RS534_OSL_Michelle_OTO5682_W-Article_1140x600.jpg

Antioxidanter og oxidantivt stress

Antioxidanter og oxidativt stress - Dét bør du vide!

Det som påvirker aldring i vores hud kan groft set inddeles i to typer: den såkaldte “interne” aldringen som sker indefra, som et naturligt led i aldringsprocessen, samt den “eksterne” som sker som følge af ydre faktorer.

Som tiden går og vi bliver ældre, så sænkes vores naturlige kollagen- og hylaronsyre-produktion, sammen med andre forandringer. Og selvom gode gener og andre faktorer kan spille en rolle, så oplever de fleste at se forandringer i midten af 30 årsalderen.

 

Beautiful skin starts from within

Ekstern aldring 

Vi kan udsætte vores hud for eksterne faktorer, som kan påvirke oxidations processen i kroppen og det kan lede til tidligere og kraftigere aldringstegn. Ekstern aldring skyldes faktorer som bland andet: 

Rygning  

Sol eksponering

Diæt

Ernæring

Hyppige rejser

Stress

Sygdom og skade 

En livsstil som indeholder rygning, dårlige kostvaner, sol eksponering uden SPF beskyttelse vil med stor sansynlighed lede til tidlige aldringstegn, sammenlignet med gode kostvaner med godt nærringsindhold og solbeskyttelse.

Oxidativt stress

Ifølge hudspecialist og kosmetolog Michelle Ottendal opstår oxidativt stress når kroppen udsættes for så store mængder frie radikaler, at kroppen ikke er i stand til at beskytte kroppens celler tilstrækkeligt ved hjælp af antioxidantforsvar.

RS538_OSL_Michelle_OTO5843_W-Article_1140x600 (2).jpg

Vi kalder det for «Det metabolske paradoks»: Oxygen er en nødvendighed for at vi kan leve, men når kroppen forbruger oxygenet, så produceres der skadelige affaldsstoffer. Oxygenet oxiderer og skaber en effekt, ligesom når et skrællet æble udsættes for luft. Vores krop og hud bliver udsat for sådanne processer i takt med at vi bliver ældre.

Antioxidanter er kroppens forsvar imod oxideringen og beskytter både fedt, proteiner, celler og arvematerialet i hele kroppen. Ved at sørge for at kroppen får nok antioxidanter gennem næringsrig kost, kan man forebygge huden mod aldring, fordi det beskytter cellerne mod oxidativt-stress. 

Hvad er antioxidanter og hvordan kan vi indtage flere?

OSL_Berries_5194_W_Article_1140_600.jpg

Antioxidanter er molekyler som du indtager gennem en god balanceret kost og ernæring. Som med andre vitaminer og mineraler, fungerer de som kroppens forsvar ved at beskytte vores celler og genetiske materiale mod oxidering og frie radikaler. Så hvis du har tilstrækkelig med antioxidanter, kan du forhindre at oxidativt stress får din hud til at vise aldringstegn for tidligt. 

"Det er vigtigt at indtage nok antioxidanter gennem enten ens normale kost eller gennem kosttilskud. Michelle Ottendahl anbefaler at huske frugt og grønsager i kostplanen, som generelt er gode kilder.  

Superbær!

Nordiske bær som blåbær, brombær, hindbær, jordbær, tyttebær og multebær har alle et højt niveau af antioxidanter. De er gode alene, til at løfte salater eller som basis for sunde desserter. 

Dét at disse bær har få kalorier, OG samtidig mange andre gode vitaminer, gør at de er Oslo Skin Lab-teamets absolutte favorit-antioxidant-kilder.

OSL-1163242160_web-article_1140x600.jpg

Så hvis du får disse superbær ind i dine rutiner, så kan de bidrage til at du beholder en hud som er frisk og ungdommelig så længe som mulig! 

Siden disse bær findes både friske og frosne, kan du bruge dem hele året. Her er lidt idéer til, hvordan du kan inkludere superbærene i din kostplan: 

  • Med havregryn eller yoghurt til frokost eller morgenmad
  • Most og serveret med creme / sukker til dessert  
  • I en smoothie 
  • I chiafrøsyltetøj (som vi elsker!) 

*Husk at du også kan komme din dagsdosis af The Solution i alle disse opskrifter for at give huden et ekstra boost!*