Det er vigtigt at booste kroppen med næring indefra

Plej din hud indefra.

Du har sikkert hørt det før: Det vi indtager giver langsigtet virkning på, hvordan vi føler os og hvordan vi ser ud. En varrieret og sund kost er nøglen til et sundt liv – og ligger til grund for en frisk og strålende hud.

Det er ligegyldigt hvor meget tid og hvor penge du bruger på din hudpleje, hvis din hud ikke får de byggesten den har behov for til at kunne opretholde sin normale funktion. Disse skal tilføres indefra, siger Anne Berit Eide, hudterapeut på Oslo Hudplejeklinik med 30 års erfaring. 

For at få vitaminer og mineraler, der giver vitalitet til både krop og sind, er det vigtigt at spise en masse frugt, grønt og sunde fedtsyrer. Samtidig er det også vigtigt at vide, hvad man skal undgå. Visse stoffer er nemlig rene sundhedsmæssige problemer, såsom sukker.

Når vi spiser for meget sukker, opstår der små inflammationer i kroppen og i hudcellerne. Som følge heraf mister huden sin evne til at binde fugt og mister sin spændstighed - hvilket i sidste ende resulterer i, at huden ældes hurtigere. Også forarbejdede fødevarer bør undgås, og højt glykemisk indeksfødevarer, som får blodsukkereret til at stige, er et andet stort no-go.

I stedet bør du spise en masse antioxidanter, der neutraliserer de skadelige stoffer, der frigives, når den ilt, vi indånder udsættes for forurening. Disse stoffer kaldes frie radikaler og beskadiger huden indefra og fremskynder aldring. At holde huden frisk i dybden begynder allerede i supermarkedet. Vælg farverige grøntsager, frugter, nødder og fisk.

Spinat indeholder en masse værktøjer, der nærer huden, herunder antioxidanten E-vitamin. Ved at spise avocado, broccoli og æg indtager vi A-vitamin. En anden vigtig vitamin til huden er C-vitamin. Denne antioxidant findes i citrusfrugter. Glem ikke, at essentielle fedtsyrer er vigtige for huden - og giver meget fugt indefra. Disse findes hovedsagelig i fed fisk.

- Fugt inderfa udglatter rynker og giver glattere hud, siger Anne Berit Eide.

For at sikre, at du får tilstrækkelige fordele til at booste din hud indefra, kan du tage et kosttilskud. For eksempel The Basics Essential Skin Nutrition fra Oslo Skin Lab - smarte kapsler, der er pakket med vitaminer, mineraler og fedtsyrer, som huden har brug for, for at skinne.

The Basics indeholder A, D, C, E-vitamin og biotin samt essentielle fedtsyrer fra calamari olie, som tilsammen beskytter huden, og gør den stærkere indefra.

Din hud vil elske The Basics™

The Basics™ Essental Skin Nutrition er små kapsler fyldt med vigtige antioxidanter, fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Dagligt indtag bidrager til at bekæmpe aldring af celler som følge af oxidation, og sørger for at kroppen får essentielle næringsstoffer som huden kan udnytte.

  • Vitamin A og Biotin Bidrager til at opretholde normal hud
  • Vitamin D, C og A Bidrager til at opretholde immunforsvarets normale funktion
  • Vitamin C Bidrager til normal collagendannelse som har betydning for hudens normale funktion
  • Vitamin E og C Bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativ stress