Broccolisalad.png

Broccolisalat med sprøde kikærter

Sommer- eller efterårsret? Prøv en bid og afgør selv, hvilken sæson du synes, denne salat hører under! 

Sommer- eller efterårsret? 

Her på grænsen mellem sommer og efterår kan vi føle os splittet mellem lysten til varm efterårsmad og let og frisk sommermad. Denne broccolisalat er en fantastisk blanding af begge dele - grøn og nærende, den er perfekt til sommerens picnicvejr, men den er stadig tungere end de fleste salater og indeholder smag, der minder os om efteråret.

Ingredienser

(4 serveringer)

Salat

  • 2 mellemstore broccoli
  • ½ rødløg
  • 1 avocado, finthakket
  • 1 agurk i tern
  • 100 gram tørrede tranebær

Spøde kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk hørfrøsalt
  • 1 spsk honning

Dressing

  • Saften af ​​en ½ citron
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 3-4 spsk god olivenolie
  • Salt og peber

Broccolisalat.png

Sådan gør du 

Du kan starte med at lave kikærterne: Sæt ovnen på 200oC. Skyl kikærter med koldt vand og læg dem på en bageplade. Bages i 30 minutter. Rør olivenolie sammen med salt, peber og honning og hæld de varme kikærter i. Vend kikærterne i olieblandingen og hæld dem derefter tilbage på bagepladen for at bage i yderligere 10 minutter.

Mens kikærterne steger, kan du lave salaten.

Start salaten ved at dele broccolien i buketter. Skær dem i lidt mindre stykker og kom dem i en foodprocessor, glem ikke stilken. Lad foodprocessoren køre endtil broccolien er finthakket. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke broccolien fint med en kniv. Kom derefter broccolien i en skål.

Skær agurken i små tern, hak løg og tranebær fint - Bland det. 

Lav dressingen. Rør citronsaft, honning og sennep sammen. Tilsæt olie under omrøring. Smag til med salt og peber – tilsæt eventuelt mere citronsaft eller honning.

Hæld dressingen over salaten med kikærter og bland godt - Voilá!

 

 

Få flere lækre opskrifter lige til din email!