Derfor bør du tage kollagentilskud

Ønsker du frisk og velfungerende hud bør du klart tage kollagentilskud, opfordrer Hudterapeut Anne Berit Eide fra Oslo Hudplejeklinik. Læs mere her.

Kollagen er hudens byggeklosser
Kollagen er en af hudens vigtigste byggeklodser og er blandt andet ansvarlig for at holde kroppen og huden hydreret så alle kroppens funktioner kan arbejde så godt som muligt. Hele 75-80% af det som ikke er vand, er nemlig forskellige kollagentyper i kroppen, som også er i huden.

 

Kollagentab skaber rynker
Kroppen producerer konstant nyt kollagen for at reparere skadet hud. Men som en naturlig del af aldringsprosessen aftager kroppens egen kollagenproduktion gradviss fra 25-30 årsalderen. "Når hudens støttesystem svækkes, og kollagenfibrene ikke sidder tæt sammen længere, dannes der rynker. Huden mister fylde og den bliver slap. På kroppen dukker der appelsinhud op på lår, numse og arme som følge af kollagentapet" siger hun. Se hudens facer gennem årene nedenfor.

Kollagentilskud bremser hudaldring

Heldigvis er det muligt at bremse denne aldringsproces med sund kost og kollagentilskud.

– Kollagentilskud bidrager til at genopbygge hudens støttesystem og reducere aldringstegnene, fortæller hun. Eide forklarer at der findes en række kollagentilskud på markedet, men at det ikke er alle som kan hjælpe med at opbygge kollagen i huden.

–Der findes mange kollagenbindinger i kroppen. De to mest almindelige er Type 1 og Type 2. Type 1 findes blandt andet i hud, hår og negle, mens type 2 er den vigtigste komponent i ledvæske og brusk. Det er også vigtigt at kollagenet er hydrolyseret – det vil sige at det er «brækket op» i peptidelængder som huden faktisk kan optage og udnytte - hvis ikke vil vi bare forbrænde kollagenet på samme måde som et hvilket som helst andet protein.

The Solution™ er et kollagenpulver som indeholder Type 1 kollagen og som igennem forskning har vist sig at have en god effekt på rynker og hudaldring. Hos Oslo Hudplejeklinik er de imponerede over de gode resultater deres kunder har haft efter at have taget kollagentilskuddet i 8 uger. Gennom 3D hud-scanning har de set stor forbedring på rynkedybde, fasthed og spændstighed.

Anne Berit Eide er uddannet fra Den Franske Kosmetologskole i 1989, og er ejer af Oslo Hudplejeklinik. Hun tror på innovative hudterapeutiske og medicinske behandlinger som er trygge og sikre. 

– Det du spiser kan i høj grad påvirke hvordan din hud ældes. For meget sukker og næringsfattig mad kan bidrage til at fremskynde hudaldringen ved at nedbryde kroppens naturlige kollagenproduktion. Kollagen er nemlig helt essensielt for at opretholde en jævn, fast og sund hud, siger hun.