RS64_Three glasses on table with sticks_Generell 1920x1080.jpg

Hvad er kollagen?

På verdensplan er flere og flere begyndt at inkludere bioaktive kollagenpeptider i deres daglige hudplejerutine. Men hvad er disse peptider helt præcist, og hvorfor viser undersøgelser, at de har så god effekt på huden?

Grundlæggende fakta

For at kunne give en god forklaring på, hvorfor indtagelse af visse bioaktive kollagenpeptider kan hjælpe med at udglatte overfladen af ​​huden, må vi først gennemgå noget grundlæggende fakta om huden;

Huden består af tre lag, hvoraf det midterste lag (dermis) er det tykkeste og det, der sikrer, at det øverste lag (epidermis) forbliver glat og jævnt.

Dermis består af 90% kollagen, der styrker og understøtter huden. Resten består hovedsageligt af elastin og fibrillin, som hjælper huden med at forblive elastisk.

 

Beautiful skin starts from within

 

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein som findes ganske naturligt i kroppen. Men fra 30-års alderen falder kollagenniveauet i kroppen/huden. Ung hud kan derfor indeholde helt op til 80% kollagen, men i 30erne begynder mængden af kollagen faktisk at falde med ca 1-2% om året.

Kollagen kan ses på som kroppens lim og er den vigtigste faktor for at holde de fine linjer og mulige rynker væk, og samtidig hjælper det til at beholde en spændstighed og elastisitet i huden.

Kollagen findes også i noget proteinrig mad, men for at huden skal kunne gøre nytte af indtaget skal kollagenet være brudt ned i helt præcise peptidelængder. Proteiner i mad er dog ikke hydrolyseret, og har derfor ingen egentlig påvirkning på huden

Hvad er disse kollagenpeptider?

The Solution™ Beauty Collagen indeholder hydrolyseret kollagen type I fra Verisol®. Collagenet er her brudt ned i peptider (korte kæder af aminosyrer) som huden er i stand til at drage nytte af. Der er stor forskel på hvordan collagen bearbejdes, men det som er sikkert er at nedbrydningen har en betydning for effekten på huden. kollagenet fra Verisol® har i studier vist sig at have en speciel god effekt på hudens overflade, og resultatet viser sig tydeligt ved at dybden af rynker reduceres og huden får ny spændstighed og elasticitet.

Bioaktive Kollagenpeptider – små skøndhedseksperter
Den unike og kontrollerede proces hvor specifikke enzymer bryder collagenet ned til collagenpeptider, er vigtig for den effekt som produktet giver. Verisol® kollagenpeptider har i flere videnskabslige studier vist sig at have en meget positiv effekt på hudens overflade og struktur.

Veldokumenterede studier
Studierne lavet på Verisol® collagenet er med daglige doser på 2,5 gram. Vær opmærksom på at der er mange collagenprodukter på markedet, men ikke alle kan vise samme gode resultat på hudens kvalitet, elasticitet og udseende som collagenet brugt i The Solution™ Beauty Collagen.

Kollagenet brugt i Verisol® er type I kollagen fra bovine kilder.