RS2552_2023_0609_RENEE_OSLO4614.tif_W-Article_1140x600.jpg

Renee Toft Simonsens juletraditioner

Julen er en fantastisk tid, som samler venner, familie og alle dem vi har nærmest. Vi har talt med vores skønne Oslo Skin Lab ambassadør, forfatter, psykolog og tidligere international topmodel Renee Toft Simonsen, som fortæller om sine juletraditioner og alt hvad der ellers hører julen til. I interviewet kan du blandt andet læse om, hvordan Renee bedst kommer i julestemning, hvem der dækker årets julebord, og hvilken speciel juleoplevelse, Renee aldrig vil glemme.

Hvad er jul for dig? 

Jul er familietid. Tid til at være sammen, se mine børn og børnebørn, mine søstre og deres børn og min mor og far. Vi er altid sammen alle sammen hos min mor. Hun er 78 nu, så vi kommer alle med noget. Jeg plejer at stå for ænderne, min søster kommer med ris a la mande og mandelgave og min anden søster plejer at købe vin, øl og sodavand. Vi fordeler pligter og udgifter mellem os alle.

Hvordan kommer du bedst i julestemning?

Jeg kommer bedst i julestemning, hvis jeg ikke har for travlt. Jeg synes det er uendelig hyggeligt at gå en tur ned i byen i Århus, se alle juleudstillingerne og alle julelys. Jeg elsker når byen er lyst helt op med guirlander og gran – og så elsker jeg duften af brændte mandler og gløgg på strøget.

Hvordan dækker du dit julebord?

Det er altid min mor, der dækker bordet. Hun gør det altid så fint. I en årrække, da børnene var små og vi boede i et stort hus, var det hjemme hos os, vi holdt julen. Nu er det min mor, der holder den - så det er derfor hende der står for borddækningen. Vi andre kommer med stemning, gaver og ænder.

Hvilke specielle juletraditioner har du i din familie?

Jeg tror virkelig vi fejrer julen ret meget ligesom alle andre. Vi spiser and og ris a la mande, der er mandelgave - også til børnene, vi går rundt om juletræet og synger alle de klassiske danske julesange. Så jeg vil tro, at det er fuldstændig ligesom alle andre.

En ting vi ofte gør hos os, når mad og gaver er overstået, er at spille spil. Det kan fx være Margrethe skål eller et hollandsk spil, der hedder Vertellis, som er en spørgsmålsleg, hvor man på en dejlig måde kommer omkring alle familiemedlemmer, og hører hvordan de har det - også dem, der ikke altid er så gode til at sidde og råbe ind over bordet.

Kan du dele en speciel juleoplevelse, som du aldrig glemmer?

Da jeg var lille, men ikke lille nok til at ønske mig en bamse, ønskede jeg alligevel en bamse og den fik jeg af min farmor og farfar. Jeg husker det som den bedste jul i mit liv - også selvom jeg var for stor til den gave. Dengang var vi hos min farmor og farfar hvert andet år, og jeg elskede at være hos dem. Jeg elskede min farmors jul. Den måde hun gjorde alting hyggeligt på. Hendes fine julepynt og hendes altid rare varme væsen og overskud og rum til mig.

Julen er en tid, hvor vi kvinder kan føle os stressede med arrangementer, gaveindkøb og forberedelser. Hvad er dit bedste råd til andre kvinder, som de særligt skal huske i julen?

Jeg vil nødig give andre råd om, hvordan de skal arrangere deres jul og julestressen. Noget jeg dog synes er værdifuldt, er at mærke ordentligt efter, hvad du har lyst og energi til. Så hvis du mærker at en fest, en juleaften eller en fødselsdag stresser dig for meget, så meld afbud med god samvittighed. Dét har man altid lov til i min bog. Også selvom det kan være svært, og man kan komme til at skuffe nogen. Og husk på, at hvis nogen melder afbud, så er det fordi de har brug for det – af alle mulige helt sikkert gode grunde.

I bund og grund er de fleste af os jo enormt pligtopfyldende, så når vi passer på os selv ved at sige fra overfor noget, synes jeg vi skal respektere det.

RS580_OSL_beautiful_skin_starts_from_within_black.png