Sommerens effekt på huden

Soleksponering, sommer og badning – pas godt på din hud.

Kosmetolog Caroline Jevanord forklarer hvorfor du netop i år bør tilføje lidt ekstra til din hudplejerutine efter sommeren.

Selv solen har en bagside. Nu, når hvor vores sommerglød er begyndt at falme, bemærker mange pludselig, at huden faktisk er blevet beskadiget efter for meget eksponering for solen. Måske føles huden lidt livløs, tør og der er måske et par rynker mere end der var før. Det er faktisk ikke så underligt enda. UV strålerne nedbryder nemlig kollagenniveauet i huden, hvilket fremskynder aldringsprocessen. Resultatet: flere rynker og pigmentpletter.

- Vi har godt af at nyde solen, men det er rigtig vigtigt, at vi plejer den korrekt og giver den, den helt rette hudpleje til at kunne bekæmpe de negative påvirkninger, siger Caroline Jevanord, Kosmetolog hos Oslo Hudplejeklinik.

Først og fremmest er det vigtigt at vi plejer huden indefra. For det er ligegyldigt, hvor meget du plejer huden på ydersiden, medmindre du også får nok vigtige næringsstoffer som bygger og beskytter din hud indvendigt. Selvfølgelig bør du dog også fugte huden ordentligt ved at drikke rigeligt med vand.

Modvirk faldet i kollagenniveauet

For at reducere og forhindre rynker og fine linjer, bør du vigtigst af alt bremse tabet af kollagen. "Kollagen er hovedårsagen til, at vores hud forbliver elastisk og glat. Men fra en alder af 30 år falder niveauet gradvist, og linjer og rynker begynder at dukke op."

Undersøgelser viser, at indtagelsen af ​​specielle kollagenpeptider hjælper med at gøre huden mere glat. Men det er vigtigt at vælge det helt rigtige kollagen. Kollagenet skal være nedbrudt til kollagenpeptider, som huden kan absorbere – og så skal de være af en vis længde. Kollagenet, der anvendes i The Solution™, kaldes Verisol®, og er blevet nedbrudt, eller hydrolyseret som det også kaldes - til den helt rigtige længde ved hjælp af enzymer.

Placebo-kontrollerede resultater

En dobbeltblindet og placebokontrolleret undersøgelse af 114 deltagere, udført på Verisol®-kollagenet viste overraskende gode resultater. Rynkedybden blev i gennemsnit reduceret med 20% efter kun otte ugers indtag af på 2,5 gram kollagenpulver dagligt.

- Derudover forhindrer vi faktisk alderstegn på både krop og ansigt ved at drikke kollagen," siger Caroline Jevanord.

Vælg dine produkter med omhu

Sørg for at bruge gode hudplejeprodukter, der er skræddersyet til netop din hudtype. Og hvorfor ikke forkæle dig selv med en god ansigtsbehandling for virkelig at rengøre og styrke din hud op til efteråret. En C Vitamin kur eller en C Vitamin serum, kan være en rigtig god investering til at hjælpe solskoldet hud og pigmentpletter. At skrubbe døde hudceller væk er også rigtig vigtigt, når sommergløden falmer. Vælg en mild variant og arbejd med en let hånd hvis du vælger en peeling med korn.

God fornøjelse.