A1_Sleeping-Beauty-tips-W-article_1-text_1140x600_1122.jpg

Vinterens selvpleje

Sådan afstresser du dit sind og din hud, inden du går i seng.

Vinteren nærmer sig

Vinteren er her ikke helt officielt endnu, men med november godt i gang er den ikke langt væk. Julesæsonen nærmer sig også med al den stress og jag der her kan følge med. Det gør vinteren til det rigtige tidspunkt for lidt afstressende egenomsorg.

Du vil bemærke, at du med vores afstresnings-tips bedre kan klare det hektiske juletempo. Måske endda føler dig gladere og sover bedre.

Med meditation og søvnyoga (ja, du læste det rigtigt). Yoga Nidra er en bevidsthedstilstand mellem at vågne og sove, der hjælper med at fjerne symptomer på angst ved at lære mental ro og dyrke en tilstand af dyb fysisk og følelsesmæssig afslapning. Denne gamle praksis frigiver indestængte følelser og stress fra hjernen.

Så hvorfor ikke starte lige nu? Gå ud og lav dig en kop te, gerne koffeinfri. Pak dig ind i et blødt tæppe og vær i nuet, lige nu!

A1_Sleeping-Beauty-tips-W-article_2Mip_1140x600_1122.jpg

Vores afslapnings-tips

Kom ned i tempo

Holder din kilometer lange huskeliste dig vågen om natten? Så prøv med 15 minutters "tænketid" hver aften, mindst en time før du går i seng.

Men hov, er det ikke blot endnu en opgave at skulle huske på? Nej, hvis du tager dig tid til at tænke over alt det, der dukker op i dit hoved i de 15 min. og skriver noget af det ned, så optager det ikke plads og forvirrer! Den simple opgave kan fjerne tonsvis af angst.

Inden du starter, skal du sætte din telefon på ”forstyr ikke”. Når de 15 minutter er gået vil stressen aftage og du vil føle dig lettere og mere fokuseret på en af dagens mest essentielle opgaver, din nattesøvn. Denne øvelse kan lære din hjerne, at der er et tidspunkt og et sted at bekymre sig. Og det er ikke klokken 02.00 om natten, mens du prøver at sove.

A1_Sleeping-Beauty-tips-W-article_3Saatu_1140x600_1122.jpg

Giv din hud næring med kærlighed

Kulden i november er ikke venlig for din hud. Den bliver mere følsom over for udtørring og opvarmningen i huset hjælper desværre heller ikke på den tørre luft.

Din daglige dosis af The Solution™ hjælper med at kontrollere linjer og rynker, men din hud kan altid bruge lidt ekstra øm kærlig pleje i den koldere tid af året.

For eksempel, hvornår har du egentlig taget dig tid til at tage et karbad? Måske mens du læste en bog? Et bad er en god måde at slippe af med opbygget stress. Vælg en nærende badeolie og træk dig tilbage på badeværelset en gang om ugen, hvis du kan. Du vil opdage, at du ikke har problemer med at sove bagefter.

Har du ikke et karbad? En stabil og beroligende hudplejerutine kan være med til at afslappe sidst på dagen.

Rens for eksempel din hud med en nærende balsam, som du tørrer af med varmt vand og en blød klud såsom en musselin klud. Påfør en natcreme i opadgående strøg, og du er klar til at gå i seng.

Hvil dit hoved

Mange tror, at ​​de ikke kan meditere, men det er noget, man simpelthen blot skal springe ud i. Det vigtigste er at er ikke noget rigtigt eller forkert, start med f.eks. fem minutter. Vælg et sterinlys, som du kan lide at dufte til, men uden at det overvælder dine sanser. Fx lavendel, røgelse og sandeltræ. Find et roligt område og sørg for, at du er komfortabel. Luk øjnene og fokusér din opmærksomhed på dit åndedræt.

Ånd ind og ånd langsomt ud.

At meditere betyder ikke, at du ikke kan tænke, lad tankerne komme, selvom du ikke skal gøre noget med dem lige nu. Du vil opdage, at når du mediterer oftere, vil alle bekymringer og tvivl falde i baggrunden. Hvis du laver denne meditation dagligt, vil det hjælpe dig til lettere at slappe af og få mere fokus

Afslut en hektisk dag med yoga nidra

Vil du falde nemmere i søvn og forbedre din søvnkvalitet? Så er yoga nidra måske noget for dig.

Yoga nidra er også kendt som søvnyoga, en yogaform, hvor du ikke indtager siddende eller stående 'stillinger'. Du ligger så stille som muligt på din yogamåtte i “savasana”-stillingen, den sidste stilling i de fleste yogaklasser. Alt du behøver er et sted, hvor du ikke bliver forstyrret, behageligt tøj og en guidet yoga nidra-optagelse, som du for eksempel kan finde på YouTube eller Spotify.

Under yoga nidra øvelsen guider en stemme dig gennem de forskellige faser. Det er ikke meningen, at du selv skal styre - nej, du vil blive guidet af en stemme. Du skal virkelig kunne slappe helt af. Når du gør dette hver nat på samme tid, bliver din krop og dit sind klar til en god nats søvn.

A1_Sleeping-Beauty-tips-W-article_4Renate_1140x600_1122.jpg

Skønhedssøvn

I løbet af din velfortjente nattesøvn går din hud i gang med at genoprette og regenerer sig selv. Dvs. nye hudceller og kollagen produceres. Du kan gøre din skønhedssøvn mere effektiv ved for eksempel at sove på et silke- eller satinpudebetræk. Det glatte stof sikrer, i modsætning til det noget grovere bomuld og hør, at din hud og hår glider langs stoffet uden at tage skade. Du vågner op med en friskere hud, klar til en ny dag. Vidste du forresten, at du kan tage The Solution™ på alle tidspunkter af dagen, også om aftenen før du skal sove? Den indeholder ingen koffein eller stimulerende ingredienser, kun hydrolyseret kollagen.