RS574_OSL_Simonsen_14925_W-Article_1140x600.jpg

Renées særlige start på året og nytårsforsæt

Læs interviewet med 58-årige Renée Toft Simonsen om rutiner, vinterbadning og indre skønhed.

- Jeg kan egentlig godt lide tanken om nytårsforsæt, at et nyt år begynder og at man ønsker at forny sig selv sammen med det… at mange ikke overholder dem efter kort tid gør jo ikke noget. I det mindste var der en bevidsthed om ønsket om udvikling, alting begynder jo med en bevidsthed - Renée Toft Simonsen.

Renée Toft Simonsen (58) er forfatter, psykolog, instruktør og tidligere fotomodel. I 2018 udgav hun bogen ”Jeg er f*cking hot” en rå fortælling om de følelsesmæssige rutsjeture, der præger overgangsalderen. Rutsjeture som også handler om pludselig at oplevede at få flere rynker og se ældre ud end man føler sig.  

Og selvom Renée gerne står ved både sin alder og sin hud, så ønsker hun stadig at passe på den og blive den bedste udgave af sig selv. Dét har hun flere måder at opnå på, men én af dem er The Solution som hun har brugt i over 1 år – læs mere om hendes resultater hér

RS567_OSL_Simonsen_14701_W-Article_1140x600.jpg

Morgenrutiner

Sunde morgenrutiner er gode til at styrke og sætte system i hverdagen, men med tiden skulle de opsatte rutiner gerne flyde over i naturlighed. De naturlige rutiner er nemlig de nemmeste at holde!

Hvis man spørger Renée så mener hun ikke, at hun har en morgenrutine som sådan, men måske gemmer den sig under en naturlighed?

RS570_OSL_Simonsen_14825_W-Article_1140x600.jpg

”Jeg tror mit yndlingselement er den ro der er i kroppen når jeg lige er stået op og en ny dag skal begynde. Den ro der er over byen, jeg står for det meste op omkring 7.30-8.00. I den her tid hvor det er mørkt elsker jeg at tænde op i pejsen og tænde en masse stearinlys. Jeg har ikke meget af en morgenrutine for at være ærlig. Jeg begynder altid dagen helt langsomt med en kop kaffe og avisen. Jeg spiser aldrig morgenmad, bliver ikke sulten før godt op ad dagen. Indimellem har jeg en gå aftale eller en badeaftale med en veninde.”  

Renée har nu alligevel en naturlig rutine, som hun er er fuld balance med. Det er sundt for kroppen at have en fast tid at stå op på og en rolig afstressende morgenstund. Det handler især om at finde rutiner som virker for dig selv og ønsker du at ændre på noget, så giv det tid, til at blive en naturlighed selvom starten kan virke påtaget.

Vinterbadning – badeaftaler

For Renée er vinterbadning en kilde til mange positive indtryk. Vinterbadning er et nordisk fænomen, som er godt for både vores hud, krop og sjæl, men hvorfor og hvad er det kvinder som Renée får ud af det?  

”Vinterbadning er et pusterum for mig, et sted hvor jeg ikke skal andet end komme ned i kroppen og det hjælper skiftet mellem varme og kulde på. Saunaen kan være næsten en meditativ oplevelse hvis jeg er afsted alene.”

RS575_OSL_Simonsen_14946_W-Article_1140x600.jpg

Farvel til året der gik

Renée bruger også badningen som et kærligt adieu til det gamle år og en frisk start på det nye!

”Jeg tager faktisk ofte i badeklub d. 31 dec. og siger farvel til året der gik."

"De senere år har jeg ikke rigtig drukket mig fuld nytårs aften, men før i tiden var 1 januar hellig, der havde jeg tømmermænd og skulle gøre et helt hus rent for konfetti – i dag går det mere roligt til med en tur i skoven eller en tur i badeklubben og så en god serie og familiehygge.”

Vinterhumøret

”Siden jeg begyndte at vinterbade for mange år siden har jeg heller ikke fundet det så hårdt at komme igennem den mørke tid som karakteriserer Skandinavien. Før jeg begyndte, fik mit humør ofte en massiv nedtur omkring slutningen af året, sikkert pga. af mørket og manglen på sol. Med andre ord så har vinterbadningen virkelig hjulpet på mit vinterhumør."

Social naturoplevelse

Jeg ser det også som en naturoplevelse at komme ud i naturen og være tæt på vandet, det giver energi og godt humør, og ikke mindst en form for grounding som dyb kontakt med naturen kan give dig. Jeg ser det også som noget socialt, hvor jeg ofte møders med veninder og så bader vi sammen og så siges det at det er godt for blodomløbet og at man endda forbrænder flere kalorier, eller ifølge nyere forskning det brune fedt som kan være svært at komme af med”

 

Renée har haft The Solution som en del af hendes rutine i over 8 måneder

Hør om hendes resultater, erfaringer og hvorfor naturlighed og kollagen ikke er modsætninger.  Klik hér!